Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 373
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 257
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 373
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Składniki
Do garnka wlać mleko, dodać cukier, masło – gotować do rozpuszczenia cukru i zagotowania. Garnek zdjąć z palnika i cały czas mieszając wsypywać kaszę mannę (w ten sposób nie utworzą się grudki). Garnek z powrotem postawić na palnik i ugotować gęstą kaszę. Garnek zdjąć z palnika, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia się czekolady i połączenia z masą. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki wyłożyć gorącą masę grysikową i odstawić ciasto do wystudzenia. Galaretkę rozpuścić w 300ml wody i wystudzić. Ananasa odsączyć na sitku. Na wystudzoną masę z kaszy wyłożyć równomiernie ananasa i tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.