Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Do garnka wlać mleko, dodać cukier, masło – gotować do rozpuszczenia cukru i zagotowania. Garnek zdjąć z palnika i cały czas mieszając wsypywać kaszę mannę (w ten sposób nie utworzą się grudki). Garnek z powrotem postawić na palnik i ugotować gęstą kaszę. Garnek zdjąć z palnika, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia się czekolady i połączenia z masą. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki wyłożyć gorącą masę grysikową i odstawić ciasto do wystudzenia. Galaretkę rozpuścić w 300ml wody i wystudzić. Ananasa odsączyć na sitku. Na wystudzoną masę z kaszy wyłożyć równomiernie ananasa i tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.