Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami i masą budyniową. Masze ulubione.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem, rękoma rozdrobnić na gruby żwirek.Trzecią część odsypać na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 23x36.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i ułożyć jeden obok drugiego.
Ugotować budyń, trochę przestudzić i zalać jabłka.
Następnie tą druga cześć ciasta rozkruszyć na budyniu.
Piec w 175 * ok. 50-60 min.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.