Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami i masą budyniową. Masze ulubione.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7744
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7744
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem, żółtkami i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem, rękoma rozdrobnić na gruby żwirek.Trzecią część odsypać na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 23x36.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i ułożyć jeden obok drugiego.
Ugotować budyń, trochę przestudzić i zalać jabłka.
Następnie tą druga cześć ciasta rozkruszyć na budyniu.
Piec w 175 * ok. 50-60 min.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.