Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna chwila słodkości, którą można delektować się w upalne dni przy filiżance kawy. Posmak mięty i smak jagód to idealne połączenie dla tych, którzy stronią od bardzo słodkich deserów.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie do lekkiego stężenia (dwie szafirowe w jednej szklance wody, dwie landrynkowe w jednej szklance wody, dwie żółte w dwóch szklankach wody)
2. Masło rozpuszczamy i dodajemy do pokruszonych herbatników, wykładamy dno tortownicy 24 cm x 24 cm.
3. Następnie robimy masę jagodową, twaróg miksujemy razem z cukrem pudrem, na koniec wlewamy galaretkami szafirowymi, chwilę miksujemy i łączymy z jagodami delikatnie mieszając łyżką. Masę wylewamy na herbatniki, chwilę chłodzimy w lodówce żeby masa stężała.
4. W tym czasie robimy masę miętową, cukierki przekładamy do rondelka, zalewamy ½ szklanki wody i gotujemy aż cukierki się rozpuszczą. Studzimy i łączymy z galaretkami landrynkowymi. 5. Śmietany schłodzone ubijamy, dodajemy galaretki połączone z rozpuszczonymi cukierkami. Chwilę miksujemy i wylewamy masę na masę jagodową.
6. Ciasto dowolnie dekorujemy pozostałymi jagodami i listkami mięty.
7. Na koniec polewamy żółtymi galaretkami i 2 godziny chłodzimy ciasto. 8. Smacznego.