Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Kruszonka lekko chrupiąca, a w środku jest mięciutkie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Z podanych składników zrobić kruszonkę. Masło może być miękkie - wtedy łatwo się zagniata. Kruszonkę dać do lodówki na minimum 30 minut.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, cukier, cukier waniliowy i jogurt. Wszystko starannie wymieszać. Przelać do foremki 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i rozłożyć na cieście. Posypać lekko cynamonem. Na wierzch kruszonka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.