Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne, wilgotne i bardzo szybkie. Do tego słodkie truskawki świetnie przełamują kwaśny rabarbar. Sezon na jogurtowe uważam za otwarty:)
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5274
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5274
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki(może być na pół lub na cztery). Rabarbar obrać i pokroić w dość cienkie plastry. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać jogurt i olej. Przemieszać. Na końcu dodać mąkę zmieszaną z sodą. Przemieszać i wrzucić rabarbar. Gotową masę przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na górę dość gęsto ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec do tzw. "suchego patyczka" (ok. 45-50 minut - zależy od piekarnika). Przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.