Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne, wilgotne i bardzo szybkie. Do tego słodkie truskawki świetnie przełamują kwaśny rabarbar. Sezon na jogurtowe uważam za otwarty:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414501
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414501
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki(może być na pół lub na cztery). Rabarbar obrać i pokroić w dość cienkie plastry. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać jogurt i olej. Przemieszać. Na końcu dodać mąkę zmieszaną z sodą. Przemieszać i wrzucić rabarbar. Gotową masę przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na górę dość gęsto ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec do tzw. "suchego patyczka" (ok. 45-50 minut - zależy od piekarnika). Przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.