Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania ciasta jest bardzo proste, a przy tym ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. To ciasto idealna na spotkania z rodziną, znajomymi czy na wyjątkowe uroczystości.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 457
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27032
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 457
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27032
Składniki
Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodawać partiami cukier, następnie po jednym żółtku, na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170stopni. Biszkopt piec 30min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty.
Do przygotowania masy truflowej zetrzeć na tarce o małych oczkach cukierki. Lekko ubić śmietankę, dodać do niej mascarpone, dosłodzić do smaku. Do kremu dodać cukierki. Na koniec usztywnić fixem i wyłożyć na pierwszy blat, przykryć drugim, lekko docisnąć i schłodzić. Na koniec przygotować masę śmietankową. Ponownie lekko ubić śmietankę, dodać do niej mascarpone, dosłodzić do smaku. Na koniec usztywnić fixem i wyłożyć na biszkopt. Wierzch ciasta posypać kakao i schłodzić – ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, wtedy smaki się przegryzą.