Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, kremowe, krówkowe, mniam, mniam
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 791
Składniki
1. na ciasto oddzielić białka od żółtek, białka ubic na sztywno ze szczyptą soli, dodać żółtka, cukier, ubijać dalej, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wodę i ocet, delikatnie wymieszać, wyłozyc do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, wystudzić, 2. do garnuszka wsypać obie maki i cukier, dodac 1/2 szkl mleka, dokładnie wymieszać, reszte mleka zagotować, do gotującego wlać masę, mieszając, ugotować budyń, wystudzić, 3. masło utrzeć, dodając po łyżce budyń ucierać krem, doprawić wanilia i sokiem z cytryny, 4. ciasto przekroić na pół, na jednej części rozsmarować dżem porzeczkowy, na to częśc kremu, na kremie ułozyć herbatniki, na herbatniki rozłozyć masę krówkową, na to herbatniki, znów krem, na krem ułożyć drugą część ciasta, wierzch posmarować polewą czekoladową, odstawić na kilka godzin, smacznego