Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, kremowe, krówkowe, mniam, mniam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
1. na ciasto oddzielić białka od żółtek, białka ubic na sztywno ze szczyptą soli, dodać żółtka, cukier, ubijać dalej, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wodę i ocet, delikatnie wymieszać, wyłozyc do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, wystudzić, 2. do garnuszka wsypać obie maki i cukier, dodac 1/2 szkl mleka, dokładnie wymieszać, reszte mleka zagotować, do gotującego wlać masę, mieszając, ugotować budyń, wystudzić, 3. masło utrzeć, dodając po łyżce budyń ucierać krem, doprawić wanilia i sokiem z cytryny, 4. ciasto przekroić na pół, na jednej części rozsmarować dżem porzeczkowy, na to częśc kremu, na kremie ułozyć herbatniki, na herbatniki rozłozyć masę krówkową, na to herbatniki, znów krem, na krem ułożyć drugą część ciasta, wierzch posmarować polewą czekoladową, odstawić na kilka godzin, smacznego