Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto. Na jednym kawałku się nie skończy.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 89
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18679
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7151
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30796
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 89
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18679
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7151
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30796
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i nadal ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany ubitej z żółtkami i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Ostudzić i przekroić na dwie części.
Ubić śmietanę. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy i cukier puder. Cukru dodajemy według uznania. Masą smarujemy jedną część biszkoptu i przykrywamy drugą.
Na wierzch wykładamy masę kajmakową. Słonecznik prażymy. Posypujemy ciasto.