Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto karpatka z masą śmietankowo-budyniową polana mleczną i białą czekoladą. Polecam wypróbowanie przepisu.
Ciasto;
Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, najlepiej rózgą. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając około 2-3 minuty ( ciasto musi być gładkie i odchodzić od rondla). Studzimy. Następnie miksując dodajemy po jednym jajku oraz proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części.
Formę prostokątną o wymiarach ok. 35x 24cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. To samo robimy z drugą częścią ciasta.
Masa;
Budyń gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Masło miksujemy na puszysty krem, stopniowo dodajemy masę budyniową, miksujemy aż się składniki ładnie połączą.
Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z masą budyniową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy z masą.
Masę wykładamy na spód ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta.
Czekolady rozpuszczamy, polewamy ciasto.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 286
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 122
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 231
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 286
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 122
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 231
Składniki
Ciasto; Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, najlepiej rózgą. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając około 2-3 minuty ( ciasto musi być gładkie i odchodzić od rondla). Studzimy. Następnie miksując dodajemy po jednym jajku oraz proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 35x 24cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. To samo robimy z drugą częścią ciasta.
Masa; Budyń gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Masło miksujemy na puszysty krem, stopniowo dodajemy masę budyniową, miksujemy aż się składniki ładnie połączą. Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z masą budyniową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy z masą. Masę wykładamy na spód ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta. Czekolady rozpuszczamy, polewamy ciasto. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 7
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 88