Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, które w życiu jadłam,nie jest za słodkie a dla tych co lubią kawę i gorzka czekoladę będzie bardzo smaczne :)
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 33
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2251
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 33
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2251
Składniki
Na dno formy wyłożyć herbatniki.Do miski przełożyć 6 łyżek sera ,kawę rozpuszczalną,cukier i zmiksować aby kawa się dobrze rozpuściła.Następnie dodajemy resztę sera i miksować do połączenia się wszystkich składników.Do mleka wsypujemy żelatynę i czekamy aż żelatyna ładnie napęcznieje,stawiamy na ogniu i podgrzewamy aż się rozpuści-nie gotujemy.Studzimy. Śmietankę ubijamy i dodajemy do masy serowej ,mieszamy,wystudzoną żelatynę wlewamy do naszej masy cały czas miksując,dodajemy także startą czekoladę i mieszamy wszystko.Tak wymieszaną masę serową przekładamy do formy wyłożonej herbatnikami wyrównujemy i wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami i startą gorzką czekoladą.