Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto babkowe z kefirem i olejem. Ciasto z jeżynami i kruszonką, oblane lukrem cytrynowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem. Następnie przesiać tam mąkę z proszkiem. Na niskich obrotach miksera mieszać, dolewając też kefir i olej. Ciasto wyłożyć do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
owoce-Jeżyny porozrzucać po cieście.
kruszonka-Wszystkie składniki zmiksować na gruby żwirek. Porozrzucać na owocach.
Piec ok.1 godz. w 175*C. Pod koniec pieczenia jak ciasto za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto ostudzić. polewa-Cukier puder wymieszać z sokiem, dodając powoli gorącej wody. Tak żeby polewa był lejąca, ale nie za rzadka, ani za gęsta. Polać górę zimnego placka w esy-floresy.