Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Przepis dnia 2020-01-06
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 3160

Dodano:

Odsłon: 15543

Przepis na ciasto, które smakuje jak oryginalny batonik Kinder Bueno

Składniki

  • 250 g herbatników
  • Masa z nutellą:
  • 200 g śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki nutelli
  • dodatkowo 1-2 łyżki nutelli
  • Masa z białą czekoladą:
  • 100 g białej czekolady
  • 200 g śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • Polewa:
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 40 g śmietanki 30 %
  • dodatkowo 30 g gorzkiej czekolady i 2 łyżki śmietanki 30 %
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż pierwszą warstwę herbatników, w razie potrzeby dotnij ciastka, tak aby całe dno było nimi pokryte.

  2. Masa z nutellą

    Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny.

    Gotową masę wyłóż na pierwszą warstwę herbatników i wyrównaj. Przykryj następną warstwą herbatników, które posmaruj cienką warstwą nutelli. Włóż ciasto do lodówki.

  3. Masa z białą czekoladą

    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera.


    Masę wyłóż na herbatniki posmarowane nutellą i wyrównaj. Przykryj ostatnią warstwą herbatników.

  4. Mleczną czekoladę rozpuść w garnuszku ze śmietanką. W osobnym naczyniu rozpuść gorzką czekoladę ze śmietanką. Przestudzoną polewę z mlecznej czekolady wylej na ciasto. Następnie zrób wzorki z gorzkiej czekolady, takie jak są na batoniku Kinder Bueno.

    Gotowe ciasto przykryj folią aluminiową, tak żeby nie dotykała polewy i wstaw do lodówki na całą noc. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń