Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na czekoladowe ciasto Kinder Country bez pieczenia. Polecam.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Potrzebne składniki.
Masa biała: Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzić. Ubijamy 200 ml śmietany na sztywno , dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy płatki Kangus (3 szklanki) i mieszamy łyżką.
Masa ciemna: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady mleczne, studzimy. Pozostałą śmietanę (150 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy do ostudzonej mlecznej czekolady i mieszamy aż połączą się składniki.
Wykonanie ciasta: Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno formy wykładamy herbatnikami jeden koło drugiego.
Na wyłożone herbatnikami dno formy wlewamy jasną masę, wyrównujemy, ponownie wykładamy warstwę herbatników.
Wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy połową szklanki płatków Kangus. Tak przygotowaną formę z ciastem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie kroimy ciasto i konsumujemy.
Smacznego!!!