Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Kinder Country.

Ciasto Kinder Country.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19362

Dodano:

Odsłon: 7177

Bardzo prosty przepis na czekoladowe ciasto Kinder Country bez pieczenia. Polecam.

Składniki

  • śmietanka 36 % 350 ml
  • ser mascarpone 250 g
  • herbatniki 25 dag
  • czekolada mleczna 2 szt.
  • czekolada biała 2 szt.
  • płatki Nestle Kangus 3,5 szklanki (pół szklanki do posypania)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Masa biała:

    Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzić. Ubijamy 200 ml śmietany na sztywno , dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy płatki Kangus (3 szklanki) i mieszamy łyżką.

  3. Masa ciemna:

    W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady mleczne, studzimy. Pozostałą śmietanę (150 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy do ostudzonej mlecznej czekolady i mieszamy aż połączą się składniki.

  4. Wykonanie ciasta:

    Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno formy wykładamy herbatnikami jeden koło drugiego.

  5. Na wyłożone herbatnikami dno formy wlewamy jasną masę, wyrównujemy, ponownie wykładamy warstwę herbatników.

  6. Wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy połową szklanki płatków Kangus. Tak przygotowaną formę z ciastem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie kroimy ciasto i konsumujemy.

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń