Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34677
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34677
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Ciasto: Białka oddzieliłem od żółtek ,ubiłem na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawałem porcjami cukier (po łyżce). Następnie po kolei (ciągle ubijając) dodawałem żółtka. Wymieszaną z kakao mąką ,przesiałem. Do masy jajecznej wsypałem składniki suche ,delikatnie (łopatką) wymieszałem. Tortownicę (22 cm) wyłożyłem papierem do pieczenia ,przełożyłem ciasto i piekłem przez 40 min w temperaturze 170 stopni C. Po wystudzeniu przekroiłem na pół. Masa: Mleko zagotowałem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypałem wiórki kokosowe ,gotowałem jeszcze 15 min ,do czasu kiedy masa zgęstniała. Do gorącej masy dodałem masło (po łyżce) ,mieszałem aż masło rozpuściło się. Masę ostudziłem i wyłożyłem na biszkopt. Na wierzch ciasta wyłożyłem masę z białej czekolady ,posypałem startą gorzką czekoladą.