Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowe Ewy Wachowicz, przygotowane na mące orkiszowej, polane białą czekoladą z prażonymi wiórkami kokosowymi, to jedno z prostszych i szybkich w wykonaniu deserów. Idealne do popołudniowej kawki. Sprawdzi się na różnych imprezach. Miłośnicy kokosu będą zachwyceni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3149
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3149
Składniki
Miękkie masło utrzyj w misce. Dodając cukier małymi porcjami, ucieraj mikserem do połączenia składników. Wbij jajka, jedno po drugim i nadal ucieraj. Mękę przesiej na sitku i połącz ją z proszkiem do pieczenia. Wsypuj powoli do ucieranej masy, nadal mieszając mikserem.
Do masy wlej mleko i ucieraj. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i przemieszaj mikserem na wolniejszych obrotach.
Keksówkę natłuść masłem klarowanym i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz ok. 45 minut.
Białą czekoladę rozpuść wraz z masłem klarownym w kąpieli wodnej. Polej nią wystudzone ciasto, a wierzch posyp uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.