Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Krówka

Ciasto Krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3245

Dodano:

Odsłon: 5965

Ciasto Krówka

Składniki

  • Ciasto : 6 jaj
  • 15 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa: 0,5 margaryny
  • kostka masła
  • budyń o smaku toffi
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 l mleka
  • dodatkowo : paczka herbatników
  • duża masa krówkowa
  • czekolada gorzka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, przełożyć do form , piec ok 35 min. Ostudzone ciasto przekroić na dwie części.

    Masa: Budyń ugotować w 0,5 l mleka i z 3 łyżkami cukru. Margarynę i masło utrzeć z ostudzonym budyniem. W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać aby masa dobrze się rozsmarowała .

    Trochę masy pozostawić do dekoracji.

    Na jedno ciasto wyłożyć 1/2 masy, ułożyć herbatniki, rozsmarować krówkę, dać herbatniki, kolejną warstwę masy, drugie ciasto, rozsmarować pozostałą masę i posypać startą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń