Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak na ciasto warstwowe robi się je dosyć szybko. Dlatego też najczęściej gości na naszym stole. Jest pyszne, aromatyczne i efektowne. Po prostu rozchodzi się w mig :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka, śmietanę i cukier. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie porcję. Każdą osobno rozwałkowujemy na szerokość blaszki do pieczenia (25x35 cm) i pieczemy na złoty kolor. Studzimy. Przechodzimy do przygotowania kremu. Schłodzoną w lodówce śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy śmietan-fixy i miksujemy aż masa zgęstnieje. Gotowe. Teraz pierwszy blat ciasta smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim blatem ciasta. Delikatnie dociskamy i smarujemy wierzch ciasta podgrzaną masą krówkową. Dekorujemy pokrojonymi orzechami lub płatkami migdałów.