Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne ciasto "krówka"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2477
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1569
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2477
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1569
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie partiami ( po łyżce ) powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Kolejno dodać jajka. Do masy wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć delikatnie ciasto, wyrównać i piec w temperaturze 180st przez ok 30min. W międzyczasie ubić śmietanę z śmietan-fixem i cukrem wanilinowym. Do czasu przełożenia śmietanę schłodzić w lodówce. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć bitą śmietanę, przykryć drugim plackiem, posmarować go masą krówkową i posypać posiekanymi orzechami. Smacznego!