Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne ciasto "krówka"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 142
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 474
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 142
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie partiami ( po łyżce ) powoli dodawać cukier cały czas ubijając. Kolejno dodać jajka. Do masy wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć delikatnie ciasto, wyrównać i piec w temperaturze 180st przez ok 30min. W międzyczasie ubić śmietanę z śmietan-fixem i cukrem wanilinowym. Do czasu przełożenia śmietanę schłodzić w lodówce. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć bitą śmietanę, przykryć drugim plackiem, posmarować go masą krówkową i posypać posiekanymi orzechami. Smacznego!