Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche maślane z truskawkami

Ciasto kruche maślane z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48613

Dodano:

Odsłon: 3436

Na zakończenie sezonu truskawkowego.

Składniki

  • ciasto: mąka 1/2 kg, masło 25 dkg, cukier 18 dkg, żółtka 3 szt
  • świeże truskawki 1/2 kg
  • cukier puder
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Jeżeli mamy duże truskawki można je podzielić na połowę.
    Ciasto: Z podanych składników zarobić ciasto kruche, rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem brytfannę. Na cieście, w rzędach poukładać przygotowane truskawki. Ciasto piec w piekarniku o temperaturze 180 st, do momentu, aż będzie dobrze zrumienione.
    Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń