Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie sezonu truskawkowego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 290
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1055
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4106
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 290
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1055
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4106
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Jeżeli mamy duże truskawki można je podzielić na połowę. Ciasto: Z podanych składników zarobić ciasto kruche, rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem brytfannę. Na cieście, w rzędach poukładać przygotowane truskawki. Ciasto piec w piekarniku o temperaturze 180 st, do momentu, aż będzie dobrze zrumienione. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego.