Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne ciasto do popołudniowej kawki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne. Przejeżdżamy po nie blaszki końcem łyżki robiąc esy floresy, wtedy ciasto będzie miało ładny przekrój.
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy na cieście. Ważne by nie dawać zbyt wiele truskawek, ponieważ w pieczeniu puszczą sok i ciasto może słabo wyrosnąć.
Składniki na kruszonkę dajemy do miski i wyrabiamy palcami do sypkiej konsystencji. Posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy i gotowe
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24001
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 10
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 40
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24001
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 10
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 40
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne. Przejeżdżamy po nie blaszki końcem łyżki robiąc esy floresy, wtedy ciasto będzie miało ładny przekrój.
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy na cieście. Ważne by nie dawać zbyt wiele truskawek, ponieważ w pieczeniu puszczą sok i ciasto może słabo wyrosnąć.
Składniki na kruszonkę dajemy do miski i wyrabiamy palcami do sypkiej konsystencji. Posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy i gotowe
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 141
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 391