Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne ciasto do popołudniowej kawki
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Do blaszki wykładamy najpierw ciasto jasne-wyrównujemy, następnie ciasto ciemne. Przejeżdżamy po nie blaszki końcem łyżki robiąc esy floresy, wtedy ciasto będzie miało ładny przekrój.
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy na cieście. Ważne by nie dawać zbyt wiele truskawek, ponieważ w pieczeniu puszczą sok i ciasto może słabo wyrosnąć.
Składniki na kruszonkę dajemy do miski i wyrabiamy palcami do sypkiej konsystencji. Posypujemy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy i gotowe