Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny mech - przepis na zielone ciasto, jak Kopiec Kreta
Tortownica 24 cm
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 173
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1106
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 365
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 173
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1106
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 365
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Dodać olej i miksować. Szpinak zblendować. Dokładnie odcisnąć, dodać do jajek. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta. Dodać 1 łyżeczkę cukru waniliowego i całość zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec ok. 55 minut w temp. 180°C. Gdy ciasto ostygnie, wydrążyć wgłębienie, zostawiając ok. 1-2 cm brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Krem: Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie ,do sztywnej śmietany dodać serek mascarpone. Zmiksować przez chwilę, aby składniki się połączyły. Ubitą śmietanę wyłożyć na ciasto. Uformować kopiec. Posypać okruszkami. Ciasto przechowywać w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 37
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 467