Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, fajne ciasto.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 206
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1743
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 206
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1743
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Składniki
Ciasto makowe: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier dalej ubijając, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wymieszać. Piec ok 35 min.
Biszkopt: 2 białka ubić. Dodać cukier, dalej ubijać. Dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem. Wymieszać. Piec ok 35 min.
Masa: Przygotować galaretki, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać galaretkę. Lekko wymieszać.
Na Biszkopt położyć masę i przykryć ciastem makowym.