Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto makowo-kokosowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Wsypuję obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekę ok. 13-15 min w 180°C.
Mleko, masło i cukier podgrzewam do rozpuszczenia. Dodaję mak, dżem, bakalie, olejek migdałowy. Podgrzewam chwilę i wykładam na biszkopt.
Mleko, masło, oba cukry podgrzewam, wsypuję wiórki kokosowe. Podgrzewam, aż kokos wchłonie mleko. Przestudzoną masę wykładam na masę makową. Posypuję tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie