Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne!!! :-)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
MASA MAKOWA:
Mak sparzyć, wystudzić, następnie zmielić.
Margarynę i smalec roztopić w dużym garnku następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, zmielony mak, miod i jajka (nie ubite). Podgrzewać aż masa zgęstnie. Na koniec doprawić aromatem migdałowym.
Gorący mak wyłożyć na biszkopt i ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA
MASA ORZECHOWA:
Orzechy zmielić i zalać gorącym mlekiem. Pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć masło z żołtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym a następnie dodać zimne orzechy - wymieszać delikatnie.
Przygotowaną masę orzechową wyłożyć na masę makową. Gorę ciasta posypać startą czekoladą i schłodzić w lodowce
SMACZNEGO!!!