Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne!!! :-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8436
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6824
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327234
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8436
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6824
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327234
Składniki
MASA MAKOWA:
Mak sparzyć, wystudzić, następnie zmielić.
Margarynę i smalec roztopić w dużym garnku następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, zmielony mak, miod i jajka (nie ubite). Podgrzewać aż masa zgęstnie. Na koniec doprawić aromatem migdałowym.
Gorący mak wyłożyć na biszkopt i ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA
MASA ORZECHOWA:
Orzechy zmielić i zalać gorącym mlekiem. Pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć masło z żołtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym a następnie dodać zimne orzechy - wymieszać delikatnie.
Przygotowaną masę orzechową wyłożyć na masę makową. Gorę ciasta posypać startą czekoladą i schłodzić w lodowce
SMACZNEGO!!!