Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka z dodatkiem orzechów pekan i lukrem z syropem klonowym. Bardzo proste do zrobienia, umila jesienne i zimowe dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Marchewkę obrać, obciąć końcówki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ubić jajka z cukrem, wlać olej, dodać przesiane suche składniki i marchewkę, wymieszać krótko do połączenia składników. Piec ok. 45 minut w 180° w tortownicy o średnicy 27 cm (do suchego patyczka). Zostawić na kratce do ostygnięcia. Wymieszać składniki na lukier. Rozprowadzić po cieście, poukładać orzechy pekan. Przepyszne przez kilka dni. ;)