Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka z dodatkiem orzechów pekan i lukrem z syropem klonowym. Bardzo proste do zrobienia, umila jesienne i zimowe dni.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Składniki
Marchewkę obrać, obciąć końcówki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ubić jajka z cukrem, wlać olej, dodać przesiane suche składniki i marchewkę, wymieszać krótko do połączenia składników. Piec ok. 45 minut w 180° w tortownicy o średnicy 27 cm (do suchego patyczka). Zostawić na kratce do ostygnięcia. Wymieszać składniki na lukier. Rozprowadzić po cieście, poukładać orzechy pekan. Przepyszne przez kilka dni. ;)