Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 148

Dodano:

Odsłon: 513

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu ciasto marchewkowe.:) Przepis na blaszkę o wymiarach 25 na 35 cm.

Składniki

  • 3 szklanki startej marchewki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • pół szklanki cukru
  • 1/3 szklanki musu z banana lub jabłka
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatułowej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka estraktu waniliowego
  • +opcjonalnie orzechy,żurawina lub inne dodatki do ciasta
  • +opcjonalnie mascarpone,ricotta na wierzch
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto marchewkowe

Przygotowanie

  1. Wymieszaj w misce startą marchewkę,cukier,jajka,olej i mus z banana lub jabłka.

  2. W drugiej misce wymieszaj suche składniki. Mokre składniki wymieszaj dokładnie z suchymi składnikami.

  3. Gotowe ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Nastaw piekarnik na 175 stopni góra dół,bez termoobiegu. Piecz ciasto 30-40 minut.

  4. Na wierzch ostudzonego,upieczonego ciasta możesz wyłożyć mascarpone lub ricotte.

    SMACZNEGO!!!:):):)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń