Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i kremem z serka mascarpone
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1144
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3064
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1144
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i orzechy, ponownie wymieszać.
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane do uzyskania gładkiej masy.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć kremem. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.