Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i kremem z serka mascarpone
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 21
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1060
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 421
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3648
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 175
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 21
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1060
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 421
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3648
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 175
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i orzechy, ponownie wymieszać.
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane do uzyskania gładkiej masy.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć kremem. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.