Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i kremem z serka mascarpone
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 929
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6446
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 929
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6446
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i orzechy, ponownie wymieszać.
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane do uzyskania gładkiej masy.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć kremem. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.