Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych jabłek, to smak jesieni. Jest to obowiązkowa pozycja w tym czasie. Ciasto jest miękki, delikatnie wilgotne i rozpływa się w ustach.
1 forma 11x24cm, 1 robot z misą, 1 traka z grubymi oczkami
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457493
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457493
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
75 g masło miękkie 2 szt. jajka ½ szkl. cukru 240 g mąka pszenna 80 g marchew u mnie wytłoczyny po wyciśnięciu soku 1 łyżeczka sody oczyszczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⅓ szkl. wyciśnięty sok z marchwi i jabłek 1 łyżka cynamonu ½ łyżeczki łyżeczki wanilii 70 g orzechów u mnie laskowe, migdały, włoskie ¼ szkl. suszonych jabłek Krem 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru