Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów i suszonych jabłek, to smak jesieni. Jest to obowiązkowa pozycja w tym czasie. Ciasto jest miękki, delikatnie wilgotne i rozpływa się w ustach.
1 forma 11x24cm, 1 robot z misą, 1 traka z grubymi oczkami
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
75 g masło miękkie 2 szt. jajka ½ szkl. cukru 240 g mąka pszenna 80 g marchew u mnie wytłoczyny po wyciśnięciu soku 1 łyżeczka sody oczyszczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ⅓ szkl. wyciśnięty sok z marchwi i jabłek 1 łyżka cynamonu ½ łyżeczki łyżeczki wanilii 70 g orzechów u mnie laskowe, migdały, włoskie ¼ szkl. suszonych jabłek Krem 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżki mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru