Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto długo zachowujące świeżość, przykryte budyniem z wiórkami kokosowymi
CIASTO MARCHEWKOWE: W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy, aby przestygła. Jajka miksujemy z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Dodajemy do tego stopniową mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz wlewamy olej i rozpuszczoną margarynę. Całość miksujemy do połączenia składników. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski z ciastem wsypujemy startą marchewkę oraz jabłka i dokładnie mieszamy. Blachę (użyłam tej o wymiarach 26x38cm ) wyścielamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
BUDYŃ KOKOSOWY: Odrobinę mleka odlewamy do miski, wsypujemy do tego budynie i dokładnie mieszamy, aby proszek budyniowy się rozpuścił. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz wiórkami kokosowymi (wiórki muszą zmięknąć). Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy (energicznie mieszając), zagotowujemy i gorący krem wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Odstawiamy do ostygnięcia.
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 25
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
CIASTO MARCHEWKOWE: W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy, aby przestygła. Jajka miksujemy z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Dodajemy do tego stopniową mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz wlewamy olej i rozpuszczoną margarynę. Całość miksujemy do połączenia składników. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski z ciastem wsypujemy startą marchewkę oraz jabłka i dokładnie mieszamy. Blachę (użyłam tej o wymiarach 26x38cm ) wyścielamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
BUDYŃ KOKOSOWY: Odrobinę mleka odlewamy do miski, wsypujemy do tego budynie i dokładnie mieszamy, aby proszek budyniowy się rozpuścił. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz wiórkami kokosowymi (wiórki muszą zmięknąć). Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy (energicznie mieszając), zagotowujemy i gorący krem wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 15
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 66