Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto długo zachowujące świeżość, przykryte budyniem z wiórkami kokosowymi
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Składniki
CIASTO MARCHEWKOWE: W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy, aby przestygła. Jajka miksujemy z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Dodajemy do tego stopniową mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz wlewamy olej i rozpuszczoną margarynę. Całość miksujemy do połączenia składników. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski z ciastem wsypujemy startą marchewkę oraz jabłka i dokładnie mieszamy. Blachę (użyłam tej o wymiarach 26x38cm ) wyścielamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
BUDYŃ KOKOSOWY: Odrobinę mleka odlewamy do miski, wsypujemy do tego budynie i dokładnie mieszamy, aby proszek budyniowy się rozpuścił. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz wiórkami kokosowymi (wiórki muszą zmięknąć). Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy (energicznie mieszając), zagotowujemy i gorący krem wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Odstawiamy do ostygnięcia.