Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super wilgotne ciasto marchewkowe z kawową polewą na bazie białej czekolady. Dodatek prażonych orzechów i brązowego cukru podkreśla jego smak.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1271
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457957
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1521
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2306
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1271
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457957
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1521
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2306
Składniki
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, wystudzić, z grubsza posiekać. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę o wymiarach 10x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i przyprawy. W osobnej misce połączyć jajka, mleko i olej. Do mokrych składników stopniowo dodawać suche, mieszając, aż wszystko dobrze się połączy. Na koniec dodać tartą marchewkę i posiekane orzechy, wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około godzinę (lub do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować polewę. Czekoladę posiekać lub połamać na kawałki. Śmietankę wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z ognia. Wsypać cappuccino w proszku i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było grudek. Dodać kawałki czekolady i odstawić na 2-3 minuty. Następnie całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Polać ostygnięte ciasto.