Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto marchewkowe z delikatnym aromatem cynamonu. Kto się skusi nie pożałuje.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Twaróg zmiksować z resztą składników na gładką masę. Ciasto. Jajka ubić z solą i cukrem na puch. Wlać olej i wymieszać szpatułką. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Dalej delikatnie mieszać już tylko szpatułką. Dodać startą marchew i mak, wymieszać. Do formy wylać 1/3 ciasta, wyrównać.
Wylać połowę masy serowej, resztę ciasta i drugą połowę masy serowej. Piec w 170 C około 60 minut.
Dobrze jak ciasto trochę ostygnie.