Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto marchewkowe z delikatnym aromatem cynamonu. Kto się skusi nie pożałuje.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3930
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3823
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3930
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3823
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Twaróg zmiksować z resztą składników na gładką masę. Ciasto. Jajka ubić z solą i cukrem na puch. Wlać olej i wymieszać szpatułką. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Dalej delikatnie mieszać już tylko szpatułką. Dodać startą marchew i mak, wymieszać. Do formy wylać 1/3 ciasta, wyrównać.
Wylać połowę masy serowej, resztę ciasta i drugą połowę masy serowej. Piec w 170 C około 60 minut.
Dobrze jak ciasto trochę ostygnie.