Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto marchewkowe z delikatnym aromatem cynamonu. Kto się skusi nie pożałuje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12320
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13141
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5365
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12320
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13141
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5365
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Twaróg zmiksować z resztą składników na gładką masę. Ciasto. Jajka ubić z solą i cukrem na puch. Wlać olej i wymieszać szpatułką. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Dalej delikatnie mieszać już tylko szpatułką. Dodać startą marchew i mak, wymieszać. Do formy wylać 1/3 ciasta, wyrównać.
Wylać połowę masy serowej, resztę ciasta i drugą połowę masy serowej. Piec w 170 C około 60 minut.
Dobrze jak ciasto trochę ostygnie.