Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto marchewkowe z delikatnym aromatem cynamonu. Kto się skusi nie pożałuje.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Twaróg zmiksować z resztą składników na gładką masę. Ciasto. Jajka ubić z solą i cukrem na puch. Wlać olej i wymieszać szpatułką. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Dalej delikatnie mieszać już tylko szpatułką. Dodać startą marchew i mak, wymieszać. Do formy wylać 1/3 ciasta, wyrównać.
Wylać połowę masy serowej, resztę ciasta i drugą połowę masy serowej. Piec w 170 C około 60 minut.
Dobrze jak ciasto trochę ostygnie.