Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i niesamowicie smaczne ciasto od Siostry Anastazji. Bardzo proste do przygotowania. U mnie z rabarbarem, ale myślę, że z agrestem czy malinami będzie smakowało równie pysznie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Składniki
Całe jajka miksujemy z cukrem oraz cukrem wanilinowym aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Następnie wlewamy maślankę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy tylko do połączenia.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x28cm lub nieco większej). Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy go na wierzchu ciasta. Pieczemy około 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.