Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16483
Dodano: 25.06.2019
Odsłon: 1140
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Tortownica 20 cm posmarowana margaryną i posypana bułką tartą.
Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie 1 sokiem z cytryny.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko.
Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy.
Ciasto przekładamy do torownicy.
Łodygi rabarbaru tniemy na romby o boku ok. 3-4 cm i układamy na cieście. Możemy je lekko docisnąć.
Ciasto pieczemy w 180 C około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

SlodkaPistacja 02 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Wyszło pyszne i śliczne. Nigdy bym nie wpadła na dodanie takiej ilości mięty. ;) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 01 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Przepiekne i jaki ciekawy pomysl z mieta :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 26 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
to ciasto musi miec fantastyczny smak, poza tym pieknie wyglada.5 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 26 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Super wygląda:)
4 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 25 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Super pomysł z miętą i do tego bardzo ładnie się prezentuje :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 25 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Ladne i aromatyczne!4 Kto głosował? | Odpowiedz

Pieprzyczfantazja 25 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wygląda! <34 Kto głosował? | Odpowiedz