Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto milky way bez pieczenia na spodzie z kakaowych herbatników z pysznym mlecznym kremem, to znakomity deser dla wszystkich łasuchów słodkości.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4400
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1341
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 324
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4400
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1341
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 324
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, wszystko mieszamy żeby cukier się rozpuścił, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnek z ognia. Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je stopniowo wlewając wystudzone mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy maślanej wsypujemy porcjami mleko w proszku i wszystko ucieramy na gładki krem.
Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu lub polewą przygotowaną z czekolady i masła, i dokładnie ją rozprowadzamy. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki.