Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto miodowe z nutką cytryny przełożone kremem i powidłami śliwkowymi jest wyśmienite.
Ciasto
Tłuszcz rozpuścić razem z miodem, ostudzić, wymieszać z sodą.
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać jajka, płynny tłuszcz z miodem, aromat i śmietanę.
Zagnieść ciasto. ( gdy ciasto jest zbyt suche dodać więcej śmietany)
Następnie podzielić na 4 części, rozwałkować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Krem.
Z proszku budyniowego, mąki i mleka ugotować budyń, ostudzić.
Masło i margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, dodając stopniowo zimny budyń. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem.
Zimne upieczone blaty miodowe skropić ponczem z herbaty cytrynowej.
1 blat posmarować połową kremu, drugi powidłami, na trzeci wyłożyć resztę kremu, wyrównać i przykryć czwartym blatem. Gotowe ciasto obciążyć i pozostawić na kilka godzin.
Następnie oblać polewą czekoladową i lukrem, schłodzić.
Dzięki plackom tortilli zapiekanka utrzymuje swój kształt i może być pokrojon...
Odsłon: 1111
Pyszna kolorowa sałatka z ogórkami do słoików .
Odsłon: 6031
Przyszła ochota na coś słodkiego proponuję upiec sernik z żurawiną i rodzynka...
Odsłon: 921
Dzięki plackom tortilli zapiekanka utrzymuje swój kształt i może być pokrojon...
Odsłon: 1111
Pyszna kolorowa sałatka z ogórkami do słoików .
Odsłon: 6031
Przyszła ochota na coś słodkiego proponuję upiec sernik z żurawiną i rodzynka...
Odsłon: 921
Składniki
Ciasto Tłuszcz rozpuścić razem z miodem, ostudzić, wymieszać z sodą. Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać jajka, płynny tłuszcz z miodem, aromat i śmietanę. Zagnieść ciasto. ( gdy ciasto jest zbyt suche dodać więcej śmietany) Następnie podzielić na 4 części, rozwałkować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Krem. Z proszku budyniowego, mąki i mleka ugotować budyń, ostudzić. Masło i margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, dodając stopniowo zimny budyń. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem.
Zimne upieczone blaty miodowe skropić ponczem z herbaty cytrynowej. 1 blat posmarować połową kremu, drugi powidłami, na trzeci wyłożyć resztę kremu, wyrównać i przykryć czwartym blatem. Gotowe ciasto obciążyć i pozostawić na kilka godzin. Następnie oblać polewą czekoladową i lukrem, schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 73
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 189