Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na te małe i niepozorne owoce w pełni, więc korzystajmy z niego!
...ale pyszny.
Odsłon: 603
Polecam.
Odsłon: 561
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 57
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 603
Polecam.
Odsłon: 561
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 57
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do tego mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, serek homogenizowany i przestudzoną rozpuszczoną margarynę. Wszystko miksujemy do momentu połączenia składników i rozpuszczenia się cukru.
Formę do pieczenia o wymiarach 29x24 cm wyścielamy papierem do pieczenia, rozsypujemy na nim cukier trzcinowy (można użyć zwykłego cukru) i układamy wypestkowane mirabelki. Na owoce wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 45 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy je na ok. 20 minut do przestudzenia. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z formy i odwracamy je, tak aby owoce znajdowały się u góry.