Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na te małe i niepozorne owoce w pełni, więc korzystajmy z niego!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33587
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 156
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 277
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33587
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 156
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 277
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do tego mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, serek homogenizowany i przestudzoną rozpuszczoną margarynę. Wszystko miksujemy do momentu połączenia składników i rozpuszczenia się cukru.
Formę do pieczenia o wymiarach 29x24 cm wyścielamy papierem do pieczenia, rozsypujemy na nim cukier trzcinowy (można użyć zwykłego cukru) i układamy wypestkowane mirabelki. Na owoce wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 45 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy je na ok. 20 minut do przestudzenia. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z formy i odwracamy je, tak aby owoce znajdowały się u góry.