Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie jestem kawoszem, to ciasto mi zasmakowało:). Jest ciężkie, wilgotne i naprawdę mocno kawowe. Konsystencją przypomina lżejsze brownie. Nie rośnie wysokie. Całości dopełnia kawowy lukier:). Polecam!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 118
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 72
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 341
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 118
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 72
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 341
Składniki
Kawę podgrzewamy z mlekiem do momentu aż się rozpuści. Jajka ubijamy z margaryną i cukrem. Dolewamy kawę z mlekiem i mąkę wymieszaną wcześniej z solą i proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Ciasto przekładamy do keksówki (długość około 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut, do suchego patyczka.
Cukier puder, mleko i kawę mieszamy ze sobą (możemy dodać więcej mleka jeśli lukier będzie zbyt gęsty). Wykładamy na przestudzone ciasto. Zostawiamy do zastygnięcia.