Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie jestem kawoszem, to ciasto mi zasmakowało:). Jest ciężkie, wilgotne i naprawdę mocno kawowe. Konsystencją przypomina lżejsze brownie. Nie rośnie wysokie. Całości dopełnia kawowy lukier:). Polecam!
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2223
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 48
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 141
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38121
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2223
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 48
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 141
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38121
Składniki
Kawę podgrzewamy z mlekiem do momentu aż się rozpuści. Jajka ubijamy z margaryną i cukrem. Dolewamy kawę z mlekiem i mąkę wymieszaną wcześniej z solą i proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Ciasto przekładamy do keksówki (długość około 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 50-60 minut, do suchego patyczka.
Cukier puder, mleko i kawę mieszamy ze sobą (możemy dodać więcej mleka jeśli lukier będzie zbyt gęsty). Wykładamy na przestudzone ciasto. Zostawiamy do zastygnięcia.