Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drink Mojito składa się z rumu, soku z limonki i mięty. Jego smak fantastycznie orzeźwia i może stać się inspiracją do innych pyszności w środku lata. Ciasto mojito to uosobienie lekkości, aksamitnej tekstury kremu, chrupkiego spodu i bajecznego, zielonego orzeźwienia. Koniecznie spróbuj!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Wysmaruj dno tortownicy (średnica 22 cm) masłem. Zmiksuj ciastka owsiane z daktylami, wsyp je do miski i połącz z roztopionym masłem. Maślanymi ciasteczkami wyłóż dno tortownicy i mocno ugnieć, by stworzyć stabilny spód.
Rozpuść żelatynę w 80 ml wrzątku i odstaw do przestygnięcia. Listki mięty rozetrzyj z cukrem przy pomocy moździerza. Rozmieszaj ser za pomocą miksera i dodaj cukier, aby ten całkowicie się rozpuścił. Następnie dolej śmietanę kremówkę, 1 łyżkę herbaty matcha i sok i skórkę z limonki. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Na koniec dodaj żelatynę oraz alkohol (jeśli chcesz) i ponownie wymieszaj całość. Zieloną masę przelej na owsiany spód i wyrównaj. Wstaw do lodówki na kilka godzin do pożądanego schłodzenia.
Przed podaniem wierzch ciasta posyp pozostałą matchą, przesiewając ją przez sitko z wysokiej odległości i udekoruj listkami świeżej mięty.