Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Zamiennik karpatki :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe łączymy z żółtkami, mąkami i budyniami. Dobrze mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż budyń będzie gęsty. Przykrywamy folią stretch, zostawiamy do wystudzenia. Dno formy o wym. 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty. W misie miksera umieszczamy budyń. Miksujemy dodając łyżka po łyżce miękkie masło. Miksujemy przez około 8-10 minut do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na przygotowany spód i układamy drugą warstwę biszkoptów. Dekorujemy czekoladą. Smacznego. Link do video przepisu https://www.instagram.com/reel/CoASs8FIeLi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=