Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13763
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7985
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13763
Składniki
Połowę gofrów ułożyć na dnie formy do pieczenia. Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. Śmietanę ubić mikserem razem z serkami. Gdy masa jest rzadka można dodać śmietan-fix. Następnie wlać płynną zimną galaretkę i zmiksować. Masę wyłożyć na gofry. Przykryć pozostałymi goframi. Wierzch gofrów posmarować dżemem. Płatki migdałowe podprażyć na patelni i wystudzić. Następnie posypać płatkami ciasto.