Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na weekend powinno robić się szybko i prosto, żeby nie marnować wolnego czasu. Jednocześnie musi być pyszne i pełne smaku, żeby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Właśnie dlatego nasze ciasto na weekend to łatwy kakaowiec z dodatkiem jabłek. Wychodzi mocno czekoladowy, ale również wilgotny, dzięki owocom. Do popołudniowej herbaty czy kawy będzie wprost idealny.
Forma o wymiarach 24 x 24 cm
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 398
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Składniki
Jajka wbij do miski i zmiksuj z cukrem na jasnożółtą, puszystą masę.
Do naczynia przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao i olej. Wszystko zmiksuj do połączenia w jednolitą masę.
Obierz jabłka, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w grubszą kostkę. Wsyp do miski z ciastem i przemieszaj łyżką do połączenia.
Formę o wymiarach 24 x 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę i wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza w trybie góra-dół. Piecz przez ok. 40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Wyjmij z piekarnika, odstaw do ostudzenia. Chłodne ciasto na weekend możesz posypać cukrem pudrem.