Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chcę Was zaprosić na bardzo łatwe i pyszne ciasto z dodatkiem kulek czekoladowych i kakao rozpuszczalnego do picia. Ma ono wspaniały smak, rozpływa się w ustach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14966
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14966
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4739
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44800
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Składniki
Na początek polecam zrobić bazę kremu czyli budyń. Do garnka dajemy litr mleka, 2 budynie, kakao rozpuszczalne, cukier,mąkę i wszystko mieszamy-stawiamy na ogniu i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. Musi być w temp pokojowej.
Gdy budyń ostygnie (można go zrobić wieczorem poprzedniego dnia) do miski dajemy masło w temp pokojowej i ucieramy na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy budyń i wszystko miksujemy na gładki krem.Z kremu odkładamy kilka łyżek do osobnej miseczki.
CIASTO KAKAOWE Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,olej i wodę i wszystko miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy do blaszki i pieczemy około 20-25 min w temp 180 stopni. (oczywiście ciasto wsadzamy do nagrzanego piekarnika).Upieczone ciasto studzimy i kroimy na 3 spody. Następnie spody przekładamy kremem, na ostatni spód dajemy odłożony krem. Ciasto posypujemy czekoladowymi kulkami.*jeśli chcemy by kulki były chrupiące, ciasto należy nimi posypać w dniu podania. I gotowe, ciasto powinno postać kilka godzin w lodówce.
Pięknie się kroi, jest mocno czekoladowe, super wygląda i wręcz rozpływa się w ustach. Polecam i życzę udanych wypieków.