Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dużą ilością orzechów. Idealne do kawy ;) Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4407
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1352
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4407
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1352
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 332
Składniki
Białka ubijamy z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy orzechy rozdrobnione na mąkę, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy szpatułką.
Blaszkę (36-24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy orzechy i wkładamy do piekarnika na 15 minut 180 stopni. Następnie wlewamy masę białkową i pieczemy 20 minut w 160 stopniach.
Czekoladę rozpuszczamy, dodajemy śmietanę i mieszamy do połączenia się składników. Wlewamy na ciasto. Na to układamy herbatniki namoczone w kawie.
Żółtka mieszamy z cukrem i wodą i mieszamy pod kąpielą wodną do uzyskania jasnej masy, studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy masę z żółtek. Żelatynę rozpuszczamy i ostudzoną dodajemy do masy. Wykładamy na herbatniki. Posypujemy startą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)