Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczne i szybkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek idealne do kawki jak również na piknik i grilla.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Rodzynki sparzyć wrzątkiem .Miękkie masło utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę,dodaj zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia,rodzynki.Całość wymieszać,na koniec dodać ubitą pianę z białek Ciasto wylej do keksówki.Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka.Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.Smacznego.