Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczne i szybkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek idealne do kawki jak również na piknik i grilla.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Rodzynki sparzyć wrzątkiem .Miękkie masło utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę,dodaj zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia,rodzynki.Całość wymieszać,na koniec dodać ubitą pianę z białek Ciasto wylej do keksówki.Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka.Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.Smacznego.