Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto orzechowe w czekoladzie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 614
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 614
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 79
Składniki
Posiekaj drobniutko 25 dag orzechów, utrzyj na jednolitą masę z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Ucierając, dodawaj po jednym jajku (następne dopiero wtedy, gdy poprzednie jest dokładnie wmieszane).
Masę orzechową wymieszaj z przesianą, lekko ogrzaną mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko oraz pół opakowania przyprawy korzennej do piernika. Dokładnie wymieszaj .
Przełóż ciasto do pokrytej pergaminem formy. Piecz około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 st. Wyjmij i pozostaw do ostudzenia.
Gotową polewę czekoladową (z czekolady mlecznej lub gorzkiej – wybierz taką, którą bardziej lubisz) przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Polej ciasto. Posyp resztą grubo posiekanych orzechów włoskich.
Czas ok. 90 min; porcja – 410 kcal cena 1,80 zł.
Domowa polewa
Szybką i smaczną domową polewę przygotujesz z pokruszonej tabliczki czekolady deserowej. Wymieszaj ją z 2 łyżkami masła i 1/4 szkl. słodkiej śmietanki, a potem rozpuść na wolnym ogniu.Źródło: Świat kobiety