Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia ciacho o ciekawym smaku. Lekko orzechowe, z dodatkiem soczystych wiśni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Jajka roztrzepać z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodać olej, cały czas mieszając wlewać mleko. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do mokrych składników, można wlać odrobinę ekstraktu waniliowego, wymieszać niedbale łyżką. Masę przelać do blaszki, wyrównać. Ułożyć wiśnie na wierzchu (mrożonych nie rozmrażać). Piec przez ok. 40 minut w 180°C. Przestudzić na kratce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.