Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia ciacho o ciekawym smaku. Lekko orzechowe, z dodatkiem soczystych wiśni.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 119
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 153
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 119
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 153
Składniki
Jajka roztrzepać z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodać olej, cały czas mieszając wlewać mleko. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do mokrych składników, można wlać odrobinę ekstraktu waniliowego, wymieszać niedbale łyżką. Masę przelać do blaszki, wyrównać. Ułożyć wiśnie na wierzchu (mrożonych nie rozmrażać). Piec przez ok. 40 minut w 180°C. Przestudzić na kratce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.