Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowo-ogórkowe

Ciasto orzechowo-ogórkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17049

Dodano:

Odsłon: 402

Pyszne, wilgotne, orzechowe ciasto z nutą ogórka.

Składniki

  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 25 dag mąki tortowej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 150 ml oleju
  • 18 dag cukru
  • 25 dag tartego na tarce o dużych oczkach ogórka zielonego lub grunt.
  • cukier puder na posypkę
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łączymy suche składniki, czyli mieszamy w misce: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i orzechy.

  2. Następnie do suchych składników dodajemy olej i jajka. Mieszamy.

  3. Na końcu do ciasta dodajemy tartego ogórka. Dokładnie, ale delikatnie łączymy go z ciastem.

  4. Ciasto wylewamy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa około 20x20cm).

  5. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 35-40 minut.

  6. Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

  7. ;-)

  8. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń