Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z masą na bazie jogurtów, bez dodatku cukru. Ciasto jest leciutkie i bardzo dobre.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtego i miksujemy, dodając stopniowo cukier. 2. Następnie dodajemy żółtka, miksujemy. 3. Mąki oraz kakao mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy mieszając łyżką z masą jajeczną. 4. Masę biszkoptową wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 °C.
5. W tym czasie, co piecze się nam biszkopt robimy poncz: wszystkie składniki łączymy ze sobą i po upieczeniu ciasta, skrapiamy. 6. Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i studzimy. 7. Jogurty miksujemy ze śnieżkami i ostudzoną galaretką.
8. Połowę masy wylewamy na biszkopt i układamy dowolnie pokrojone owoce i zalewamy pozostałą masą.
9. Na masie układamy namoczone w mleku herbatniki.
10. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy, 2 minutki gotując, następnie studzimy i polewamy polewą ciastka. 11. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta.
12. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego.