Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo znane i pyszne ciasto. Ciasto z dwoma kruchymi plackami i bezą, przełożone powidłami i masą budyniową.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 55
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1116
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 361
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 55
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1116
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 361
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować i zagnieść. Podzielić na pół i wylepić dwie jednakowe blachy 30x40 (z papierem).
Powidła rozsmarować na dwie blaszki.
Jedną blaszkę podpiec 20 min. w 175 *.Odstawić do przestygnięcia, od razu włożyć 2 blaszkę do podpieczenia.
4 białka ubić ze szczyptą soli, potem pudrem. Przesiać pół budyniu i na niskich obrotach miksera wmieszać. Wyłożyć na podpieczony 1 placek.
Posypać połową migdałów.
Ponownie piec z 15 min. Z drugim plackiem zrobić tak samo.
masa budyniowa- Na 2 szklankach mleka z cukrem ugotować budynie, rozmieszane z żółtkami i z 1 szklanką mleka.Odstawić do letniego, często mieszając,żeby skórka się nie utworzyła.Zmiksować masło, dodając porcjami budyń.Wyłożyć na 1 placek.
Przykryć drugim plackiem.(ja przekroiłam, bo cały nie dało się przenieść)
Czekoladę rozpuścić nad parą i polać w esy-floresy.