Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto dla dzieci.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Wykonanie ciasta: Z białek ubić sztywną pianę, dodawać po łyżce cukru, żółtka i ubić do białości. Następnie dodać kisiele i budynie oraz proszek do pieczenia, mieszać łyżką aż masa zrobi się różowa. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wykonanie masy i składanie placka: Masło, margarynę, żółtko i cukier bardzo dokładnie utrzeć. Do gładkiej masy dodawać stopniowo kwaśne mleko i wódkę i dokładnie utrzeć. Ostudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć połową masy, ułożyć na masie kolorowe beziki, , posmarować druga połową masy, następnie przykryć drugą połową ciasta i lekko dłonią docisnąć. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na cztery godziny. SMACZNEGO.